Kuvars ve Granit Tezgah Farkları Nelerdir?

Mutfağınızı yenilerken dikkat etmeniz gereken en önemli konu, tezgahlarda kullanacağınız malzemelerdir.

Kullanacağınız malzemeler, mutfakta geçirdiğiniz zamanın kalitesini belirleyecektir. Tezgah malzemelerini seçerken, yaşam stilinize ve mutfağın genel dekorasyonuna uygun ürünleri seçmeniz gerekmektedir. Bu aşamada en ideal mutfak tezgahı malzemesi; dayanıklılığı yüksek, bakımı kolay ve amaçlarınıza uygun malzemelerdir.

Bundan dolayı da tüm tezgah ürünleri arasından en iyisini ya da en idealini bulmak mümkün değildir. Her malzemenin kendine has avantajları vardır. Bu avantajları, kullanım amaçlarınıza ne kadar fazla uyuyorsa, bu durumda ideal tezgah malzemesi de o olacaktır.

Mutfak tezgahı için şıklığı ve dayanımı bakımından en çok tercih edilen malzemeler kuvars ve granit olmaktadır.
Bu malzemelerin şıklığının dışında bakım özellikleri de avantajlıdır. Kuvars tezgahların temizlenmesi ve antibakteriyel olma özelliği, özellikle çocuklu aileler için bir avantajdır.

Ancak kuvars tezgahların ısıya karşı dayanımı yüksek olsa da çok sıcak tava ya da fırın tepsilerinin tezgaha koyulması sakıncalıdır.

Kuvars Tezgahlar

Kuvars, doğal olarak dayanıklı bir malzemedir. Elmaslardan sonra en sert minerallerden biri olan kuvars, mutfak tezgahlarına doğal şıklık katar. Ancak renk seçenekleri doğa ile sınırlıdır.

Kuvars tezgahların en büyük avantajı, gözeneksiz bir yapıya sahip olmasıdır. Bu sayede bakteriler mikro alanlarda üreme imkanı bulamaz. Kuvars tezgahlar oldukça dayanıklıdır. Doğal altın tonlarından mavi tonlarına kadar farklı renk seçenekleri bulunmaktadır.

Granit Tezgahlar

En sık kullanılan mutfak tezgahı malzemesi ise granit olmaktadır. Granit de tıpkı kuvars gibi oldukça dirençli bir malzemedir. Granit tezgahların rutin temizlikleri sürekli olarak yapılmalıdır.

Ancak herhangi bir şey döküldüğünde ya da yemek artığı tezgah ile temas ettiğinde bekletilmeden temizlenmesi en sağlıklısı olacaktır. Granitin parlaklığını koruması için nemli bir bez ve sıvı deterjan ile silmek yeterli olur.

Gültaş Granit Mermer: Taşın En Zarif Hali!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir